Informatie nazorg

Na de behandeling kan de huid waar permanent make up is aangebracht geïrriteerd of trekkerig aanvoelen. Dit is een normale reactie, je hoeft je hier geen zorgen over maken want dit hoort bij het genezingsproces. Om de PMU zo goed mogelijk te laten genezen dien je de volgende nazorg instructies op te volgen. Op deze manier heb je het langst plezier van je permanente make up. Omdat je de eerste dagen de huid droog moet houden is het handig als je de dag van de behandeling je haar nog wast.

* Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan, zo voorkom je infecties

* Gedurende 3-5 dagen de behandelde huid droog houden. Dep de huid na de behandeling voorzichtig droog met een schone tissue als er vochtvorming is.

* Breng de eerste 5-7 dagen ‘s avonds een dun laagje aftercare op de permanente make up (aftercare krijg je na de behandeling mee), op deze manier zal de huid mooier genezen.

* De eerste 7 dagen geen bodymilk, lotion of make-up op de behandelplaats aanbrengen

* Druppel geen desinfectiemiddelen op de wond en plak deze ook niet af met een pleister

* Sporten, saunabezoek of zwembad word sterk afgeraden de eerste week, zweet trekt namelijk het pigment eruit. Chloorwater zorgt voor vervaging en verkleuring van de PMU

* Vermijd zoveel mogelijk de eerste week direct zonlicht, ook na deze periode is het verstandig om de PMU te beschermen door deze in te smeren met factor 30 of hoger

* Bij behandeling van lippen: raak de lippen niet met blote handen aan (infectiegevaar). De eerste week geen whitening tandpasta gebruiken. Smeer voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline en vermijd pittig eten. De eerste uren kun je beter geen hete drankjes nuttigen, gebruik een rietje als je drinkt. Heel belangrijk is om een koortlipcreme te smeren de eerste dagen om een koortlipuitbraak te voorkomen.