PMU behandeling
Bij permanent make-up wordt er met een steriele naaldmodule pigment vlak onder de opperhuid aangebracht. Bij Microblading wordt dit gedaan met een steriel mesje. Een goed gezette PMU blijft 1-2 jaar mooi, het vervaagt geleidelijk. het is wel belangrijk om de pmu goed te beschermen tegen zonlicht, zo blijft de kleur langer behouden. Om optimaal te kunnen genieten van de pmu raad ik elk jaar een touch up behandeling aan, tijdens deze behandeling wordt de kleur opgefrist en kun je weer een jaar onbezorgd genieten.
Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Bij de één blijft er na de eerste behandeling veel kleur zitten, bij een ander zal er veel kunnen verdwijnen of vervagen. De kleur is na de eerste behandeling donkerder dan gewenst, de opperhuid zuigt zich namelijk ook vol met pigment, maar deze laag schilfert regelmatig af. Na 3 tot 5 dagen wordt de pigmentatie al lichter.
Om het beste resultaat te realiseren worden de pigmentaties in 2 of 3 behandelingen uitgevoerd. Vóór de eerste behandeling dien je enkele medische vragen te beantwoorden en gaan wij samen bepalen welke vorm en kleur het beste past bij jouw gezicht. Na 5-6 weken zijn de wondjes genezen en is het eerste resultaat goed zichtbaar. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid word gebracht, verliest ongeveer 30-40% van zijn kleur. Het is daarom belangrijk dat je een tweede keer komt voor de nabehandeling. In de tweede behandeling werk ik de kleur en vorm bij. In sommige gevallen neemt de huid het pigment niet goed op en is een derde behandeling noodzakelijk. Het intakegesprek, 2 behandelingen en de nazorg zijn bij de prijzen inbegrepen. Je hoeft dus niet opnieuw te betalen. Als je optimaal wil genieten van je permanente make up kun je ervoor kiezen om elk jaar tegen een gereduceerde prijs een opfrisbehandeling te boeken.
Voorzorg
Let op!
Bij bepaalde ziektes of aandoeningen is het alleen mogelijk om permanent make up te laten zetten met toestemming van de behandelende arts. Dit geldt voor diabetes, hemofilie, chronische huidziektes zoals eczeem, pathologische wondgenezing,
contactallergie, immuunziekten en hart- en vaatziekten. Ook bij gebruik van bloedverdunners en antistollingsmiddelen kan er alleen na toestemming van de arts een behandeling plaatsvinden. Bij de intake krijg je dan ook een formulier met gezondheidsvraagstukken die je naar waarheid moet invullen en ondertekenen.
Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen raad ik aan om Emla crème te gebruiken. Deze verdovende crème kun je verkrijgen via jouw huisarts. Ook kun je vóór de behandeling paracetamol innemen om de behandeling aangenamer te maken.
De volgende adviezen dienen als voorzorginstructies, volg ze zo nauwkeurig mogelijk op en je zult heel lang plezier hebben van jouw permanente make up!
* Drink 24 uur voor de behandeling GEEN alcohol
* Neem 24 uur voorafgaand geen bloedverdunnende medicijnen (overleg dit met uw arts)
* Neem 24 uur voor de behandeling geen Aspirine, Ibuprofen of Naxopren
* Geen Corticosteroïden crème of zalf gebruiken
* Ik adviseer het niet om een afspraak te plannen tijdens de menstruatieweek, de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed en de behandeling is in deze periode gevoeliger
* Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. Voor de genezing is het beter als er 4 dagen geen lenzen worden gedragen. Het zout in de lenzenvloeistof trekt het pigment namelijk eruit. Houd je bril dus bij de hand.
* Bij behandeling van de lippen is het goed om 2 weken voorafgaand te stoppen met veelvoudig gebruik van lipbalsems
* Ooit een koortslip gehad? Dan is de kans groot dat er met een lipbehandeling een uitbraak van het virus ontstaat. Handige tips zijn dan om 7 dagen voor de behandeling te beginnen met het innemen van L-Lysine (ondersteund sterk het immuunsysteem). Tegelijkertijd een goede koortslipcreme smeren én een extra boost met vitamines helpen bij het bestrijden van een koortslip. Ga na de behandeling nog één week door met het innemen van L-Lysine en smeren van de koortslipcreme.
* Indien je onder behandeling bent bij een dermatoloog raadpleeg deze dan eerst voordat je een behandeling laat uitvoeren.